Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 11:58 - ОПРЕДЕЛЕНИЕ за ПРОСВЕТЛЕНИЕ
Автор: gheri Категория: Други   
Прочетен: 505 Коментари: 0 Гласове:
0



ВЪПРОС: БИХТЕ ЛИ ДАЛИ ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПРОСВЕТЛЕНИЕ

пресконференция, Лондон 1999г

Въпрос: Как смятате, ( какво) давате като определение на просветление?

Шри Матаджи: Просветлена означава личност, просветлена личност, мога да кажа, е личност, която е отвъд своя ум. И е във връзка напълно с тази всепроникваща сила на Божествената любов. Като резултат всичко в тази личност се води, подпомага от тази божествена любов. Тази сила е толкова велика, че се грижи за вас, подрежда всичко, мисли, разбира, мъдростта на всички неща е. Ставате личност, която е колективно осъзната.

Днес имаме нужда от такива хора. Иначе вие постоянно мислите за себе си. За другите можете да мислите, само когато сте колективно осъзнати. Но в наши дни има толкова много хора, които търгуват със своята духовност, разбирате ли. Това също го има. И хората просто се втурват в това, не знам защо. Защо не разберат каква е ползата, какво ще спечелите от това? Никой и не иска да знае.

Въпрос: Как намирате Америка?

Шри Матаджи: Те са противоположността. Не знам какво да кажа, те са насочени към парите, изключително насочени към парите. И не могат да ме разберат, защото Аз не искам пари, разбирате ли, не могат да схванат. Много е трудно. И как да стигнеш през тяхната маска ?

Така че, сега беше много по-добре, бих казала, Аз бях там. Когато отидох за първи път, 1973 отидох там, и видях колко са луди хората. Едно момче следваше 16 годишен гуру, разбирате ли. Те само му даваха пари. Така че, ги попитах:“Защо му давате пари?“ Каква е нуждата да му давате пари така? На този гуру? Те казаха:“Защото той ни дава дух“. Къде ви дава дух?

И след това това момче, то беше по-мъдро от останалите, бих казала, защото той се е установил като млад, оженил се е за някаква американка и използвал парите си, но останалите от тях, толкова много, са отишли там да ги правят на глупаци. Безкрай е. Още продължава.

Но без и докато не приемете истината, не можете да се промените. Приемете ни в смисъл, че трябва да искате това. Трябва да имате чисто желание. Тази Кундалини е силата на чистото желание вътре във вас. Когато Тя се издигне, ви дава чисто желание. Не така, сменяйки едно (желание) с друго. И ако имате чисто желание, само тогава работи. Ако нямате , няма да се изработи – не. Аз не мога да ви принудя. Не може да има принуждаване, разбирате ли.



Тагове:   дух,   определение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gheri
Категория: Други
Прочетен: 367063
Постинги: 308
Коментари: 61
Гласове: 439
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930