Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2013 22:26 - Любовта е абсолютен дар
Автор: gheri Категория: Други   
Прочетен: 1692 Коментари: 0 Гласове:
1



"Любовта е абсолютен дар, дар да чувстваш другите. Не са нужни приказки за нея, спорове, нищо. Вие просто чувствате тази любов. За да бъде почувствана любовта - трябва да кажа - е необходимо сърце. Но как да го имате това сърце? То не е ваше дело, а то съществува. Така че то е нещо, което вече ви е подарено, имате го, така че вие чувствате любовта. Тя носи толкова много радост, толкова мир.
Любовта има свои собствени качества и едно от тях е, че любовта разбира. Нейното разбирне не е в думите, не е в мислите, а тя разбира отвътре. Може да почувства вътре, което е много важно. Това е най-важното, което трябва да разберете – че любовта може единствено да се почувства. Не може да говорите за нея, не може да я излагате на показ, а тя е вътре във вас и можете да я почувствате.

Това чувство е вътрешно. И само вътре във вас може да го усетите. Така че трябва да разберем, че тя не е представление, не е, не е нищо друго освен чувството вътре във вас да знаете, че имате любовта на Божественото. Можете да я имате, защото тя е просто тук. Никой друг не може да ви я даде, не може да ви я продаде, не може да ви даде част от нея. Тя просто е тук. И тази любов трябва да бъде почувствана и споделена. Тя няма нищо общо с другите. Дали другите ви обичат или не, не е от значение. Това чувство е вътре във вас, радвате се на неговата дълбочина. Такава е неговата способност. Всеки го има, и то много.
Не е лесно да се опише или обясни с думи Любовта. Тя може само да бъде почувствана вътре във вас.

Ние обичаме децата си, това е естествено. Есетествено, обичаме родителите си. Обичаме някои хора, но тази любов е различна от любовта, за която Аз ви говоря. Другата има някакви връзки, някаква мисъл, а любовта, за която говоря, не може да бъде описана с думи. Защото любовта е Любов.

Сахаджа начинът е да имате тази Любов вътре във вас, която да ви дава уникален подход към хората. Това е нещо, което не можем да притежаваме, което не можем да изискваме. То съществува и действа.

Мога да продължа да говоря за любовта, но да я почувствате вътре във вас е най-главното."

Шри Матаджи Нирмала Деви-04.07.2004 г.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gheri
Категория: Други
Прочетен: 365489
Постинги: 308
Коментари: 61
Гласове: 439
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031