Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 10:49 - ШРИ АДИ ШАКТИ
Автор: gheri Категория: Други   
Прочетен: 1609 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.07.2011 09:31


"...Именно силата на Ади Шакти е тази, която ви е дала Себереализацията, която ви е дала Истината, която ви е дала силата на Състраданието и на Любовта. Това е силата, която се отдели от Садашива и тази Сила искаше сама да създаде цялата тази вселена, вселени след вселени. Тя е съзидателна и любяща. С любовта си Тя извърши това велико творение – също и сътворението на този свят.
Само чрез Себепознанието ставате силни. Истинската сила е тази на Любовта и на Състраданието.
Днес, когато погледнете, целият свят е зает да се бие и се опитват да защитават хората от войните и да създават големи, огромни инструменти за защита. Целият свят изглежда е в луда надпревара… да се убиват един друг, да се разрушават, поради състезанието, амбицията… които водят до битки, а после и до по-големи войни. Хората се бият за парче земя!
Толкова са невежи! Можете ли да отнесете със себе си дори една частица земя, когато умрете? Когато се раждате, идвате със затворени юмруци. Когато умрете, си отивате с отворени ръце. Какво отнасяте със себе си? Е, добре, може да не искате да вземете нищо, но радвате ли се на това, което смятате за толкова важно и за което сте се борили? Защо продължава тази борба между всички тези глупави хора? Изненадващо е как хората се отказват от своя мир, отказват се от здравия си разум, когато става дума за парче земя.
Всичко се е изместило в много погрешна посока и върви към пълно разрушение. Това е накарало хората да страдат толкова много, поради цялото невежество, от което идват всички тези навици, всички тези привличания, всички тези идентификации, които са толкова разрушителни, които ще разрушат всички, един по един. Хората трябва да се вразумят и да се отдадат на Себепознанието.
Себепознанието е ключът, който един Спасител трябва да даде на хората. Ние имахме толкова светци. Имахме толкова суфи. Имахме толкова таоисти. Имахме дзенисти. Всякакви реализирани души идваха на тази земя. Всички те страдаха, бяха измъчвани. Никой не ги разбираше. Но днес е дошло времето да познаете Истината, но Истината, която не е суха, а Истината, която има състрадание, която обхваща всеки и дава цялостното виждане за нашето съществуване - защо сме на тази земя, каква е целта ни, какво трябва да направим.
Силите на Ади Шакти са такива - на Любов и Състрадание - че ви карат да разберете най-напред вашето Себе. За вас любовта е много, много ограничена. Няма съзнание за вашето собствено същество. Само си представете каква голяма задача ви чака, колко сериозно най- напред трябва да осъзнаете вашето Себе.
Това е изключително важно. Най- напред трябва да осъзнавате вашето Себе. А сега имате светлината на вашия Дух. В светлината на Духа можете да видите това, което сте. И можете да видите колко далече отивате, какви погрешни неща вършите, каква болка си причинявате. И вие имате силата да го излекувате, да го подобрите и да стигнете до вашата същност.
Това е най-важното време. Никога повече няма да има такова време. Никога в историята не го е имало и в бъдеще никога няма да можете да го имате. Това е времето, в което получихте не само Съзнанието, не само Себепознанието, но знаете как да го постигнете. Докато светците, таоистите и дзенистите само описваха какъв е човекът, който има Себепознание, как се държи, какъв е стилът му, с какво е различен от другите. Но никой от тях не е казал как ставате това. Никой не беше в състояние да каже това. Също така никой не беше способен да го направи. Защото може би повечето от тях не знаеха за Кундалини, а тези, които знаеха не можеха до говорят за нея на хората.
Така че най- голямата работа на Ади Шакти беше да постави Кундалини в сакралната ви кост. Кундалини не е Ади Шакти. Ади Шакти е нещо много по-велико, много по-голямо, много по-обширно, много по-дълбоко, много по-силно, много по-мощно. Кундалини е отражение на Силата на Ади Шакти и когато тя се издига, вие знаете какво се случва с вас и как получавате Реализацията си."

Пуджа на Шри Ади Шакти
Кабела Лигуре, 3 юни 2001 г.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gheri
Категория: Други
Прочетен: 365773
Постинги: 308
Коментари: 61
Гласове: 439
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031