Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2012 19:20 - КОЛЕКТИВНО СЪЗНАНИЕ
Автор: gheri Категория: Други   
Прочетен: 1931 Коментари: 0 Гласове:
0



ВЪВЕДЕНИЕ
В колективно съзнание сме като терминали свързани към главен компютър. Или говорейки с духовни термини, сме инструменти, свързан с Бог и като такива можем да доловим точно онова, което възприема и Божественото внимание.
Това е пълната информация за реалността. В Сахаджа Йога осъзнаваме информацията намираща се в колективното несъзнавано.
- по този начин можем да почувстваме точното състояние на фината система дори и на човек, който е далече от нас.
- можем да почувстваме вибрациите на даден обект или място.
- можем да издигнем Кундалини на друг човек, а също така да почувстваме състоянието на неговите чакри и да ги изчистим.
- постигаме осъзнаване на цялостното знание.
В колективно съзнание се съсредоточаваме върху вибрациите и по този начин можем да забележим усещанията по нашите ръце, глава и дори в нашите чакри. От позицията на необвързан свидетел можем да видим нашите мисли, чувства и емоции. Кундалини ни води до Сахасрара и разпростира нашето внимание отвъд собствената ни личност.
Чрез медитация можем да достигнем до корените на нашето поведение. Идентифицирайки се с Духа, разсъждаваме над състоянието си без да се осъждаме.

Особено важно:
Това съзнание е уникално и е открито в Сахаджа Йога
Да се избягва:
Интроспекцията като психо-анализа

КОЛЕКТИВНОТО СЪЩЕСТВО

• Вселената е изградена от елементи и поради тази причина се управлява от същите приннципи, които управляват и фината система на човешките същества. След колективното отваряне на Сахасрара чакра от Шри Матаджи през 1970 г. всички Сахаджа йоги са свръзани един с друг.
• Ние не само поемаме вибрации, но също така излъчваме вибрации, които въздействат на света около нас.
• Докато растем в нашето колективно съзнание, нашите вибрации въздействат на всички човешки същества по света и поради това става все по лесно да даваме Себереализация на хората.

РАЗШИРЯВАНЕ НА КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ - ИНТРОСПЕКЦИЯ

• Докато сме заети с всекидневните си задължения, нашето внимание може да се отклони от Сахасрара и погрешно да се почувстваме изолирани и отделени от другите. Бихме могли да реагираме, да се отдадем на стари навици или да мислим за миналото или да планираме бъдещето, но въпреки това можем да компенсираме тези атаки, идващи от нашите задължения и разсейващи нашето внимание, като медитираме всеки ден.
• Като Сахаджа йоги израстваме най-бързо чрез колективни медитации. Всяка дейност, която ни събира с други реализирани души, ни помага да се усили потока на Кундалини вътре в нас и ни отвежда в Сахасрара.
• Когато интроспектираме, можем да забележим действията на егото и суперегото си, а вглеждайки се в нашето собствено сърце, виждаме кои са нашите най-чисти желания и кои са най-големите ни цели. В медитация можем да достигнем до всички тези открития без каквато и да е умствена дейност или анализи.
• Нека да открием и да се опитаме да преодолеем нашите недостатъци и слабости и особенно хитростите и съпротивата на егото. В Сахаджа колектива имаме много възможности да видим себе си през очите на другите. Докато си “дялкаме ръбовете” и се справяме с трудностите в отношенията със Сахаджа йогите, всъщност изглаждаме неща на фино и световно ниво.
• Когато сме в Сахасрара, подкрепени от Колективното същество, ние най-после можем да се отърсим от нашите обусловености, чувство за вина, страх и подтискащи спомени. Така позволяваме на Кундалини да премахне всичко тъмно и просто наблюдаваме как се трансформираме.

РАЗШИРЯВАНЕ НА КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ - ДА БЪДЕМ КОЛЕКТИВНИ

• Ако се съберат много запалени свещи, светлината е много по силна. Колективната медитация, семинарите и изобщо всеки допир със Сахаджа йогите води до много по-силен поток от божествени вибрации към нас.
• Колкото е по-силен потока на чистата Божествена енергия, толкова е по-лесно и за нас да поемем повече вибрации. В присъствието на други Сахаджа йоги нашата Кундалини работи много по-ефективно.
• В Сахаджа Йога желанията, постиженията, медитацията, изчистването и интроспекцията са едновременно индивидуални и колективни. Също така можем да изчистим и вибрираме окръжаващата ни среда като това има и силен ефект върху нашата страна.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gheri
Категория: Други
Прочетен: 366967
Постинги: 308
Коментари: 61
Гласове: 439
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930